”Ihan törkeen hyvää”, totesin tunti sitten maistettuani ensimmäistä tulista kanan siipeä. Totean saman jokaisella kerralla kun meillä on tarjolla kyseisiä siipiä. Ja näitähän syödään meillä vähintään joka toinen perjantai (ja tänään koska tuntuu ihan perjantailta). Meillä ei siis perjantai-iltaisin juurikaan tämän kummoisempia ruokia kokkailla – ja miksi pitäisikään jos nämä on se meidän juttu.
Sinänsähän kanankoivet ja hot wingsit eivät mikään uusi juttu ole – meilläkin siipiä on laitettu uuniin jo vuosikaudet. Mutta pari vuotta sitten syötyäni itse maustettua, tulista ja ihanan rapeaa versiota, ei paluuta kaupan hyllyssä tarjolla oleviin, valmiiksi maustettuihin siipiin enää ollut. Niin kätevää kun tulisuudenkin saa säädettyä ihan itse, riippuen siitä millaisen kastikkeen siiville valitsee. Tässäpä meidän hot wings -versiomme – varmaan monelle ihan peruskauraa mutta meille tosiaan vasta suht uusi juttu, siipiravintoloissa kun ei juurikaan ole tullut käytyä.
Ja mitä meillä tarjoillaan näiden kanssa? Yleensä siipinälkä on niin kova, ettei edes kaivata tuohon mitään muuta – paitsi toki mulle siideriä ja miehelle olutta ;) Joskus tehdään lisukkeeksi ja ruokaa keventämään jotain yksinkertaista salaattia. Tai pilkotaan porkkanoita! Mulla on tapana dippailla porkkanoita pellille jäävään rapeaan kastikkeeseen… :)
Tällaista kiirastorstai-illan ruokaa siis meillä. Täydellinen aloitus pääsiäisen vietolle! Miten sitä onkaan muutaman ylimääräisen vapaapäivän tarpeessa! Jotenkin mennyt viikko on imenyt ainakin minulta kaikki mehut – lieneekö syynä kesäaikaan siirtyminen vaiko kuunvaihteen kiireet töissä… niin tai näin, nyt en aio muutamaan päivään tehdä muuta kuin lenkkeillä, lukea, leipoa… Meillä oli suunnitteilla niin Tukholman risteilyä kuin mummiukkilareissua mutta näillä näkymin pysymme pääsiäisen kotioloissa. En kyllä pistä vastaan, on niin ihanaa vain olla. Hieman kaihertaa se, ettemme saaneet lippuja tämän iltaiselle Haloo Helsingin keikalle mutta takataskussa on sentään liput huomiseen lätkämatsiin ;) Ainiin, pitäisi varmaankin kaivella jostain esille myös ne muutamat pääsiäiskoristeet… rairuohokin kun unohtui istuttaa…
Nyt (yllätys-yllätys) hetkeksi telkan ääreen relaamaan… Oikein rentouttavaa pääsiäistä kaikille teille muillekin!
EDIT. kuten huomaatte, mun täysin vehnäjauhoton / gluteeniton linja ei ihan aina päde. Kokeiltiin taannoin valmistaa siivet ilman vehnäjauhoja mutta eihän niistä tullut ollenkaan yhtä hyviä… Onko kellään kokemusta tehdä näitä gluteenittomiin jauhoihin tai johonkin muuhun? Tosin, näistä ei tule kyllä minulle ikinä mitään vatsaoireita, hassu juttu.
Nam! Pitäispä itsekin välillä tehdä jotain muuta kuin rintaleikettä.. Mulla on samat fiilikset, viikko vei mehut ja eilen pyörähtänyt vatsatauti ei ainakaan lieventänyt tilannetta :). Kummasti sitä yksi tunti eteenpäin vain pistää kropan sekaisin, meillä on tytökin olleet aivan nuokuksissa koko viikon.
Hyvää pääsiäistä ja ihania lomapäiviä!
Meillä tytöille paistetaan usein muutama rintaleike tai kaupan valmiiksi marinoituja siipiä samalla kun me miehen kanssa vedellään pellillinen näitä tulisempia versioita :)
Ja todellakin, jotenkin mennyt viikko vei kaikki mehut. Miten ihmeessä kellojen siirtäminen TUNNILLA voi aiheuttaakin moisen?! Yleensä minuun ei moiset ole näin vaikuttaneet… kai sitä on vanhaksi tulossa ;) Ei vainenkaan, meillä myös tytöt on olleet aamuisin ihan kanttuvei.
Sinne myös leppoisia lomapäiviä, let´s relax!
No tulikin sitten tuplat pääsiäistoivotukset, mutta haitanneenko tuo. Joo hyvä vinkki, meidän likat on muutenkin niin ruoka- ja mausterajoitteisia, että mikään erikoisempi ei uppoa. Siis annan ton reseptin suoraan miehelle.. se meillä ruuat laittaa!
Täytyy kokeilla! Kaupan valmiiksi marinoidut kanatuotteet alkaa jo maistua tylsältä!
Mukavaa pääsiäistä!
Ja kun on noita tehnyt itse, maistuvat ne kaupan valmiiksi marinoidut vieläkin tylsemmiltä ;) Vaikka aikoinaan olivat mun mielestä niiiin hyviä nekin!
Kiitos samoin, kivaa pääsiäistä myös sinne!
Siipiweikkojen tai Poppamiehen hotwings kastiketta? Ovatko jotain Tampereen seudun erikoisuuksia?
Juu tuo Siipiweikot on perinteinen tamperelainen siipiravintola mutta heidän hot wings -kastikkeitaan löytyy ainakin täkäläisistä ruokakaupoista myös myynnistä. Poppamies taas on, no Poppamies :) Jälleenmyyjiä näyttäisi olevan ympäri maata, ainakin nettisivujen mukaan. Kurkkaa: Poppamies.
Kiitos vastauksesta. Pitää katsella, kun menen naapurikaupunkiin Cittarin.
Hei wau! Mulle oli ihan uusi juttu – menee testiin! Mutta ilman vehnää. Kokeilen maissi-kookos-kaurajauhoseoksella. Voisin kuvitella, että onnistuu hyvin. Venhät tulee gluteenin takia pääosin korvattua noilla. Kaurajauhot teen itse kaurahiutaleista blenderissä :)
Hei wau myös – kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla tuota jollain tuollaiselle maissi-kaurajauhoseoksella. Eiköhän siivistä silläkin yhtä rapsakoita tule :)
Mums mums – me käytii pari viikkoa sitten syömässä Amarillossa ja otettii hullujen ystäviemme kanssa ne Devil wingsit. :D Siinä oli kyllä ”melko” tujuu kamaa, vaikka noi meidän miehet melkosii chilipäitä molemmat ovatkin. Saatii me tytötkin yhdet wingsit alas ja seuraavana aamuna tiesi syöneensä tavallista tulisempaa. :D
Voi jösses, kun oli hyviä siipiä! Tänään teimme ja kaikki meni! Ihan suosikkiresepti, joten kaunis kiitos
Blogisi on ihan paras!
Mukavaa ja nautinnollista pääsiäistä!
Olen niitä naisia, jotka syövät vain sisäfileetä ja kaikki jänteet yms. kanannahasta puhumattakaan ovat yök. Mutta nämä olivat oikeasti maukkaita, Kuten 11v totesi: Vitsi nää on hyviä. Osta näitä huomennakin.