Voi mikä maanantai, siis tuo keväinen keli! Kuinka paljon mukavampaa oli jopa ajella aamulla töihin – aurinkolasit päässä, auringon paistaessa kirkkaansiniseltä taivaalta. Ja kuinka paljon pirteämpi olo oli työpäivän jälkeen auringon edelleen paistaessa. Tuntuu kuin kevät olisi tullut päivässä! Yhtäkkiä en ollutkaan illalla yksin lenkkeilemässä vaan ulkoilijoita oli liikkeellä vaikka kuinka paljon. Ja voi kuinka mukavaa olikaan juosta ohuemmissa vetimissä ja valoisassa kelissä – siis vielä seitsemältäkään ei ollut pimeää. Vaikka tykkäänkin lämmöstä, on keväässä ja kesässä ehdottomasti parasta tämä valo! Mitä enemmän ikää karttuu, sitä enemmän tunnen olevani valosta riippuvainen.
Valon ohella taidan olla tällä hetkellä riippuvainen tuosta siemennäkkäristä. En edes enää osaa laskea montako pellillistä olenkaan näkkäriä ehtinyt leipoa. Keskimäärin joka toinen ilta :) Muutaman pellillisen onnistuin tässä välissä jo polttamaankin mutta nyt pari viimeisintä satsia on maistunut taas niiiiiin hyvältä. Olen hieman tuunannut tätä alkuperäistä reseptiä, jättäen siitä seesaminsiemenet kokonaan pois. Lisäksi olen käyttänyt pellavansiementen tilalla paahdettua ja rouhittua pellavaa. EDIT. Lisään taikinaan myös chia-siemeniä (noin ruokalusikallisen verran). Kun öljyn lisää ennen kuumaa vettä, imeytyy se paremmin jauhoihin eikä taikina jää niin öljyiseksi.
Näkkärin maku on mielestäni nyt vieläkin parempi – ulkonäkö tosin huomattavasti rumempi :D On tuo pellavakin aika mainio aine – ruokalusikallinen pellavarouhetta sisältää (ainakin tuon pakkauksen mukaan) 100% päivän omega-3 saantisuosituksesta. Puhumattakaan siitä kuinka kuiturikasta ja proteiinipitoista pellava on, ja sisältää tuo näemmä myös magnesiumia. Siksi pupennankin näkkäriä varsin hyvällä omatunnolla :) Omatunto tosin ehkä hieman kolkuttaa näkkärin päälle levittämästäni Oivariinista mutta antaa kolkuttaa vaan. Ainiin, ja olen viimeaikoina lisännyt hieman suolaa jo itse taikinaan, tekee näkkileivästä entistäkin maukkaampaa. Ellet sitten satu pitämään suolattomammasta ruoasta (toisin kuin minä).
Ylitin tänään itseni tekemällä myös pannukakkua, yllätykseksi treeneissään oleville tyttärille. En nimittäin muista milloin olisin viimeksi moista tehnyt, yleensä pannarin(kin) tekee meillä mies. Koska tiedän tyttöjen pitävän kovasti myös vaarin pannukakusta, päätin kysyä vaarilta ohjetta. Oli siinä tällaisella pilkuntarkasti ohjeita noudattavalla kokilla ymmärtämistä kun vaari neuvoi minua laittamaan jauhoja sen verran, että seos on sopivan sakeaa… ;) Muutenkin huvitti, että näin sitä nelikymppinen tytär jälleen kerran soittaa ja kysyy 75-vuotiaalta isältään neuvoa ♥ Pannukakkuni näytti uunissa lähinnä ilmapallolta mutta lätsähti lopulta millin ohueksi levyksi… oli tyttärien mielestä silti ”tosi hyvää mutta ei kyllä ihan niin hyvää kuin iskän tai vaarin tekemä…” :D
No mutta, nyt sitä näkkäriä ja Good Wife. Toivottavasti huomennakin paistaisi aurinko!
Sun näkkäri näyttää tosi hyvälle! Mä tykkään noista paahdetuista pellavarouheista, se mustikalla maustettu on ihanaa rahkan tai puuron kanssa. :) Minäkin rouhaisen usein myllystä suoraa siemennäkkärin pintaan; antaa kivasti lisäpotkua!
Hih, ei nuo mun mielestä mitenkään houkuttelevan hyvältä kyllä näytä :) Onko pellavarouhetta siis mustikalla maustettunakin?! Se kuulostaakin hyvältä just vaikka rahkan joukkoon! Pitääkin käydä etsimässä moista… kiitos vinkistä :)
Moi! Voisitko jakaa oman ohjeesi täällä, kokonaisuudessaan? :)
Moikka, tuossa tekstissä oli linkki aiempaan postaukseeni mistä löytyy resepti eli tämä: http://divaaniblogit.fi/vaaleanpunainenhirsitalo/2015/02/10/mita-muut-edella-gluteeniton-nakkari/
Voin toki lisätä (illalla) vielä tähänkin postaukseen tuon tuunatun reseptin kokonaan uudelleen :)
Hei sun reseptissä oli 1/2 dl öljyä? Oletko pitänyt sen vai vähentänyt kun joskus harmittelit kun ovat niin öljyisiä?
Juu tuon verran öljyä tuntuu olevan miltei kaikissa vastaavissa resepteissä. Sain vinkin lisätä öljyn kuivien ainesten sekaan ennen kuumaa vettä – silloin taikina ei jää niin öljyiseksi. Toimii!